o-projektuProjekat: Zagovaranje pružanja primarne zdravstvene zaštite azilantima i građanima iz lokalne sredine u seoskoj ambulanti u Bogovađi  

Realizaciju projekta podržala je Trag fondacija, u okviru programa "Građansko društvo za budućnost", koji se realizuje u saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC), i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
 
Cilj projekta Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA je obezbedjivanje  rada seoske ambulante u Bogovađi  puno radno vreme u cilju obezbedjivanja primarne zdravstvene zaštite tražiocima azila i lokalnim građanima  i nesmetan pristup lekaru opšte prakse u seoskoj ambulanti u Bogovađi.

Zdravstvena radionica 06. avgust 2013.

U saradnji sa Crvenim krstom iz Lajkovca i centrom za azil, u centru za azil u Bogovađi APC/CZA je 06. avgusta organizovao zdravstvenu radionionicu na kojoj je gostovala ginekološkinja  iz Doma zdravlja u Lajkovcu.
Učesnice poreklom iz Eritreje, Malija, Sirije i Somalije imale su priliku da saznaju kako izgleda ginekološki pregled, načinima kontracepcije, simptomima koji ukazuju na polno prenosive bolesti i važnosti pravovremenog otkrivanja raka grlića materice.
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Vi ste ovde: Home Vesti Zdravstvena radionica 06. avgust 2013.