o-projektuProjekat: Zagovaranje pružanja primarne zdravstvene zaštite azilantima i građanima iz lokalne sredine u seoskoj ambulanti u Bogovađi  

Realizaciju projekta podržala je Trag fondacija, u okviru programa "Građansko društvo za budućnost", koji se realizuje u saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC), i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
 
Cilj projekta Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA je obezbedjivanje  rada seoske ambulante u Bogovađi  puno radno vreme u cilju obezbedjivanja primarne zdravstvene zaštite tražiocima azila i lokalnim građanima  i nesmetan pristup lekaru opšte prakse u seoskoj ambulanti u Bogovađi.

Video

Projekat zagovaranja- Zdravstvena zaštita u Bogovađi


Deca iz Lajkovca za vršnjake azilante


Deca azilanti i njihovi vršnjaci iz obližnje škole, kroz kreativne radionice ili tzv. azilni kutak, upoznaju jedni druge.

Azilanti su veoma osetljiva socijalna grupa. Posebno su ranjiva deca, kojih je u Srbiji samo prošle godine bilo više od 700. Ovo je priča o projektu u kojem deca pomažu deci.

Lajkovac je opština u zapadnoj Srbiji s nešto više od 15 000 stanovnika. Poslednjih meseci o toj opštini se najčešće govorilo zbog naselja Bogovađa, u kojem se nalazi Centar za azilante. Zbog kojih se protestovalo. Ali, iz Kluba mladih šalje se neka druga poruka.

Dva puta mesečno, u saradnji sa Centrom za zaštitu i pomoć tražiocima azila, lokalnom osnovnom školom 'Mile Dubljević', Kulturnim centrom 'Hadži Ruvim', a sve uz podršku opštine, ovaj klub posećuju posebni gosti.

Deca azilanti i njihovi vršnjaci iz obližnje škole, kroz kreativne radionice ili tzv. azilni kutak, upoznaju jedni druge. Bez predrasuda. I raduju se novom susretu. Kao azilant iz Eritreje, Dali (13), koji se u Bogovađi nalazi tek dve sedmice.

Video-Revijalni turnir u malom fudbalu- političari i azilanti

Ekipe političkih partija Socijalističke partije Srbije, Srpske napredne stranke i Demokratske stranke iz Lajkovca i ekipa tražilaca azila iz Centra za azilante u Bogovađi  su odmerile snage na sportskom terenu u formaciji šest na šest. Organizator ovog revijalnog turnira, koji je privukao pažnju velikog broja lajkovčana, je nevladina organizacija Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila u saradnji sa opštinom Lajkovac.

Vi ste ovde: Home Video