o-projektuProjekat: Zagovaranje pružanja primarne zdravstvene zaštite azilantima i građanima iz lokalne sredine u seoskoj ambulanti u Bogovađi  

Realizaciju projekta podržala je Trag fondacija, u okviru programa "Građansko društvo za budućnost", koji se realizuje u saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC), i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
 
Cilj projekta Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA je obezbedjivanje  rada seoske ambulante u Bogovađi  puno radno vreme u cilju obezbedjivanja primarne zdravstvene zaštite tražiocima azila i lokalnim građanima  i nesmetan pristup lekaru opšte prakse u seoskoj ambulanti u Bogovađi.

Zdravstvena radionica - 30.april 2014.

Poslednju u nizu zdravstvenih radionica u okviru projekta Zagovaranja pružanja primarne zdravstvene zaštite azilantima i meštanima Bogovađe u seoskoj ambulanti u Bogovađi, Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA je organizovao 30.aprila.
 
Gošća radionice bila je doktorka Milica Vezmar koja je azilantkinje iz Sirije, Avganistana, Eritreje i Somalije informisala o polno prenosivim bolestima i načinima kontracepcije. Ona je sa učesnicama govorila i kulturološkim tabuima, nivou svesti žena iz različitih kultura o reproduktivnom zdravlju.
 
Učesnice su na kraju radionice dobile higijenske pakete u kojima su bili ulošci, maramice za intimnu negu i kondomi.Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Vi ste ovde: Home Vesti Zdravstvena radionica - 30.april 2014.