o-projektuProjekat: Zagovaranje pružanja primarne zdravstvene zaštite azilantima i građanima iz lokalne sredine u seoskoj ambulanti u Bogovađi  

Realizaciju projekta podržala je Trag fondacija, u okviru programa "Građansko društvo za budućnost", koji se realizuje u saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC), i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
 
Cilj projekta Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA je obezbedjivanje  rada seoske ambulante u Bogovađi  puno radno vreme u cilju obezbedjivanja primarne zdravstvene zaštite tražiocima azila i lokalnim građanima  i nesmetan pristup lekaru opšte prakse u seoskoj ambulanti u Bogovađi.

Zdravstvena radionica - 26.decembar 2013.

U okviru projekta Zagovaranja pružanja primarne zdravstvene zaštite azilantima i građanima iz lokalne sredine u seoskoj ambulanti u Bogovađi, Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je 26.decembra u centru za azil realizovao zdravstvenu radionicu sa ženama poreklom iz Eritreje, Sudana, Somalije i Iraka.

Tema radionice bili su menstrualni ciklus, polno prenosive bolesti i načini kontracepcije. U prisustvu prevodioca za arapski, učesnice su govorile o tabuima u njihovim zemljama porekla i nedovoljnom informisanju o kontracepciji.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Vi ste ovde: Home Vesti Zdravstvena radionica - 26.decembar 2013.