o-projektuProjekat: Zagovaranje pružanja primarne zdravstvene zaštite azilantima i građanima iz lokalne sredine u seoskoj ambulanti u Bogovađi  

Realizaciju projekta podržala je Trag fondacija, u okviru programa "Građansko društvo za budućnost", koji se realizuje u saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC), i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
 
Cilj projekta Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA je obezbedjivanje  rada seoske ambulante u Bogovađi  puno radno vreme u cilju obezbedjivanja primarne zdravstvene zaštite tražiocima azila i lokalnim građanima  i nesmetan pristup lekaru opšte prakse u seoskoj ambulanti u Bogovađi.

Azilni kutak - Ko su azilanti?

U saradnji sa Kancelarijom za mlade, Tehničkom školom "17.septembar" i Kulturnim centrom "Hadži Ruvim", Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila je 12.decembra u Domu mladih u Lajkovcu organizovao Azilni kutak sa temom "Ko su azilanti". Učesnici radionice bili su učesnici  četvrtog razreda TŠ "17.septembar"  u okviru nastave građanskog vaspitanja. Učenicima su predstavljene priče azilanata, položaj mladih u zemljama iz kojih najčešće dolaze migranti, kako mladi azilanti vide boravak u Srbiji.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Vi ste ovde: Home Vesti Azilni kutak - Ko su azilanti?