o-projektuProjekat: Zagovaranje pružanja primarne zdravstvene zaštite azilantima i građanima iz lokalne sredine u seoskoj ambulanti u Bogovađi  

Realizaciju projekta podržala je Trag fondacija, u okviru programa "Građansko društvo za budućnost", koji se realizuje u saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC), i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
 
Cilj projekta Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA je obezbedjivanje  rada seoske ambulante u Bogovađi  puno radno vreme u cilju obezbedjivanja primarne zdravstvene zaštite tražiocima azila i lokalnim građanima  i nesmetan pristup lekaru opšte prakse u seoskoj ambulanti u Bogovađi.

Crtanje kanom u Azilnom kutku

U saradnji sa Osnovnom školom "Mile Dubljević" i Kulturnim centrom "Hadži Ruvim" iz Lajkovca, APC/CZA je 21.novembra u Domu mladih organizovao kreativnu radionicu crtanja kanom sa učenicima u okviru nastave građanskog vaspitanja. Učenicima je predstavljena tradicija crtanja kanom, način pripreme pribora za crtanje, prilike u kojima se žene iz Avganistana, Somalije, Senegala, Sirije, Maroka i drugim zemljama iz kojih dolaze migranti u našu zemlju, iscrtavaju.
U popodnevnim časovima je u centru za azil takođe organizovana radionica crtanja kanom na kojoj su učestvovale azilantkinje iz Iraka, Sirije i Avganistana.
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Vi ste ovde: Home Vesti Crtanje kanom u Azilnom kutku