o-projektuProjekat: Zagovaranje pružanja primarne zdravstvene zaštite azilantima i građanima iz lokalne sredine u seoskoj ambulanti u Bogovađi  

Realizaciju projekta podržala je Trag fondacija, u okviru programa "Građansko društvo za budućnost", koji se realizuje u saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC), i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
 
Cilj projekta Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA je obezbedjivanje  rada seoske ambulante u Bogovađi  puno radno vreme u cilju obezbedjivanja primarne zdravstvene zaštite tražiocima azila i lokalnim građanima  i nesmetan pristup lekaru opšte prakse u seoskoj ambulanti u Bogovađi.

Zdravstvena radionica 25.oktobar 2013.

U saradnji sa centrom za azil u Bogovađi, APC/CZA je 25. oktobra organizovao zdravstvenu radionionicu na kojoj je gostovala socijalna radnica iz Lajkovca, Neda Radojević, vršnjački edukator o bolestima zavisnosti.

Gošća je govorila mladim azilantkinjama poreklom iz Alžira, Eritreje i Somalije o tabletomaniji, alkoholizmu, bolestima zavisnosti.

Kako većina učesnica nije imala priliku da se informiše o rizicima koje prekomerno konzumiranje tableta i alkohola nosi, učesnice su pisale scenario za reklamu koju bi prikazivale u svojim zemljama porekla.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Vi ste ovde: Home Vesti Zdravstvena radionica 25.oktobar 2013.