o-projektuProjekat: Zagovaranje pružanja primarne zdravstvene zaštite azilantima i građanima iz lokalne sredine u seoskoj ambulanti u Bogovađi  

Realizaciju projekta podržala je Trag fondacija, u okviru programa "Građansko društvo za budućnost", koji se realizuje u saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC), i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
 
Cilj projekta Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA je obezbedjivanje  rada seoske ambulante u Bogovađi  puno radno vreme u cilju obezbedjivanja primarne zdravstvene zaštite tražiocima azila i lokalnim građanima  i nesmetan pristup lekaru opšte prakse u seoskoj ambulanti u Bogovađi.

Zdravstvena radionica - 09. septembar 2013.

U saradnji sa Crvenim krstom iz Lajkovca i centrom za azil, u centru za azil u Bogovađi APC/CZA je 09. septembra organizovao zdravstvenu radionionicu na kojoj je gostovala pedijatar Doma zdravlja u Lajkovcu.

Doktorka je govorila roditeljima poreklom iz Sirije, Maroka, Eritreje i Somalije o pravilnoj ishrani kod dece, problemima u razvoju, odlascima kod lekara, dečijim bolestima i rizicima tokom migracije.


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Vi ste ovde: Home Vesti Zdravstvena radionica - 09. septembar 2013.